Τα e-Tickets, οι Hackers & τα έξυπνα Tattoo

THIS_IS

Τα κορυφαία τεχνολογικά νέα της εβδομάδας που πέρασε είναι εδώ με…τα ηλεκτρονικά εισιτήρια  που μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας, όπως και με τη μεγάλη επίθεση Hacker στη Yahoo Mail. Ποια κάμερα ξεπέρασε αυτή του iPhone 8, τι ιδιαίτερο θα έχει το Huawei Mate 10 και τι θα κάνει το νέο «έξυπνο» Tattoo?

Σας περιμένουμε στα καταστήματα E-Matrix σε Χαλάνδρι & Γέρακα

Ιδού τα TOP 5 Τεχνολογικά Νέα αυτής της εβδομάδας:

 

Νο 1. Στον ηλεκτρονικό κόσμο και τα εισιτήρια των ΜΜΜ…!

Με το σύνθημα «Αγόρασε, Χρησιμοποίησε, Φόρτισε» και σκοπό τη διαμόρφωση ενός επιβατο-κεντρικού και αποδοτικότερου συστήματος ΜΜΜ, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως από σήμερα μπαίνει στον κόσμο της τεχνολογίας και ισχύει ολοκληρωμένα η χρήστη των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Τα εισιτήρια που θα μπουν στη ζωή μας πλέον για τα καλά είναι τα εξής: Το πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card) για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες, ενώ η προσωποποιημένη «έξυπνη» κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card) θα είναι για τους συστηματικούς χρήστες.

Έως τα τέλη Οκτωβρίου θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις χάρτινες μηνιαίες – τριμηνιαίες – ετήσιες κάρτες και η έκδοση τους γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού. Στην πορεία η φόρτιση θα πραγματοποιείται σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα και σε επιλεγμένα στελεχωμένα εκδοτήρια, όπως και μέσω διαδικτύου.

Για τη διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας ATH.ENA Card αλλά και για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το www.athenacard.gr.

Χάλασε το κινητό σου? Δες εδώ τις Super τιμές επισκευών από το E-Matrix

Νο 2. Ποια κάμερα ξεπέρασε αυτή του iPhone 8? Η Google αντεπιτίθεται…

Τα DxOLabs ξαναχτυπούν με τα νέα test αξιολόγησης για την καλύτερη κάμερα Smartphone έως τώρα! Την περασμένη εβδομάδα τα «φρέσκα» iPhone 8, Galaxy Note 8 και iPhone 8 Plus, εκθρόνισαν τα Google Pixel και HTV U11, αλλά φαίνεται πως η Google είχε έτοιμη την άμεση απάντηση!

Σύμφωνα με το νέο test της DXOMark το Google Pixel 2, με το που παρουσιάστηκε πριν 2 ημέρες, κατέκτησε την κορυφή με 98 βαθμούς, ξεπερνώντας τους 94 του iPhone 8 & Galaxy Note 8!

Τι κάνουν όμως ξεχωριστά τα 12 Megapixels της κάμερας του Google Pixel 2? Η απάντηση βρίσκεται στον αισθητήρα 1/ 2.6’’ που βρίσκεται πίσω από τους φακούς με διάφραγμα f/1.8, ενώ εξασφαλίζεται παράλληλα η υψηλού επιπέδου ψηφιακή σταθεροποίηση κατά τη λήψη βίντεο, σε συνδυασμό με την αυτόματη εστίαση Dual Pixel!

Καλύτερη Κάμερα Smartphone

 

Νο 3. Verizon: Και στους 3 δις χρήστες της Yahoo Mail επιτέθηκαν οι Hackers!

Έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα συζητιέται ως μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις Χάκερ στην ιστορία του διαδικτύου. Το 2013 η εταιρεία Yahoo είχε ανακοινώσει πως η επίθεση επηρέασε γύρω στο 1 δις χρηστών που διέθεταν διευθύνσεις Yahoo Mail.

Πριν από λίγες ημέρες η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία Verizon ανακοίνωσε πως τελικά επηρέασε όλους (!) τους λογαριασμούς χρηστών της Yahoo, που ανέρχονταν σε τρία δισεκατομμύρια, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι χάκερ δεν φαίνεται να έκλεψαν στοιχεία πληρωμών με πιστωτικές κάρτες ή πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς, παρά μόνο μέσω των Yahoo Mail λογαριασμών, τα username, τα password, τους αριθμούς τηλεφώνων και τις ημερομηνίες γεννήσεων.

Κάντε like στη σελίδα του E-Matrix στο Facebook εδώ

Νο 4. Huawei mate 10: Δεν θα είναι απλά ένα…Smartphone

Η νέα ναυαρχίδα της Huawei, αναμένεται για τις 16 Οκτωβρίου και όπως αναφέρει το teaser video δεν θα είναι απλά ένα…Smartphone.

Δείτε το και συνεχίζουμε:

 

Το μυστικό του intelligent machine… που μας επιφύλασσαν αποκαλύφθηκε από τα χείλη του CEΟ της εταιρείας MirAxess, που είπε ότι το νέο Huawei Mate 10 θα μπορεί να μετατραπεί σε…PC μέσω ενός dock αλλά και μέσω ασύρματης σύνδεσης, για προβολή σε μεγαλύτερη οθόνη!!!

Περισσότερες λεπτομέρειες από τις 16 Οκτωβρίου!

Θήκες Huawei Κινητών για ΟΛΑ τα Μοντέλα εδώ!

5. Νέα «έξυπνα» tattoo ανιχνεύουν προβλήματα υγείας !

Όταν το Harvard συνεργάζεται με το MIT τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο από εντυπωσιακά!

Η νέα ανακάλυψη είναι το «έξυπνο» τατουάζ, το οποίο μέσω του ειδικού μελανιού που διαθέτει θα αντιδρά με τη χημική σύνθεση του ιδρώτα αντανακλώντας την κατάσταση του αίματος μας. Το ακόμα καλύτερο είναι το μελάνι δεν θα είναι μόνιμο και θα παραμένει μόνο για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται!

Οι ειδικές χρωματικές ενδείξεις του θα μας δείχνει το αντίστοιχο πρόβλημα. Στον έλεγχο αφυδάτωσης (πχ για αθλητές) το μελάνι θα παίρνει πράσινο χρώμα και όταν επιδεινώνεται θα γίνεται πιο έντονο ή στην περίπτωση ελέγχου της γλυκόζης για τους διαβητικούς το μελάνι θα γίνεται καφέ και ολοένα θα σκουραίνει όταν τα επίπεδα θα ανεβαίνουν!

Δείτε το βίντεο:

 

Stay tuned  για την εξέλιξη των κορυφαίων τεχνολογικών νέων από το blog του e-matrix.gr!

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τα καταστήματα μας σε Χαλάνδρι & Γέρακα, διαλέγοντας από την μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ Κινητών & Τablet, ενώ στα πιστοποιημένα επισκευαστικά κέντρα μας μπορείτε να επισκευάσετε αξιόπιστα τις αγαπημένες σας συσκευές!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn