To HomePod είναι το Siri-enabled ηχείο της Apple που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο με τιμή $349

838e985490598eaf3b877d6c0d1b83df

Το “one more thing” στην σημερινή παρουσίαση που σηματοδότησε την έναρξη του συνέδριου WWDC 2017 δεν ήταν άλλο από το έξυπνο ηχείο της Apple, HomePod.

Η Αμερικάνικη εταιρεία απέφυγε να επιδείξει τις ικανότητες της ψηφιακής βοηθού που δίνει νόημα στα “έξυπνα χαρακτηριστικά” του ηχείου, που το φέρνουν και σε απευθείας αντιπαράθεση με προϊόντα όπως το Google Home, τη σειρά Amazon Echo και το Cortana-enabled έξυπνο ηχείο των Microsoft και Harman/Kardon. Αντίθετα, προτίμησε να επικεντρωθεί στις δυνατότητες του ηχείου που το διαφοροποιούν όπως είναι η ποιότητα του ήχου που προσφέρει ή το “spatial awareness” χαρακτηριστικό του αλλά και η υποστήριξη της υπηρεσίας Apple Music.

Όσον αφορά στο χαρακτηριστικό “spatial awareness”, το HomePod αντιλαμβάνεται που βρίσκεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του χώρου που το περιβάλλουν, και προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα για να βελτιστοποιήσει την ακουστική εμπειρία προσφέροντας πραγματικό ήχο 360-μοιρών.

 

homepod

 

Φυσικά, πρόκειται για ένα Siri-enabled ηχείο, που υπακούει στις… φωνητικές εντολές του χρήστη, σαν να ήταν το iPhone ή το Watch του. Ανάμεσα στα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε την μετατροπή μονάδων, την ανάγνωση μηνυμάτων, τις υπενθυμίσεις, τον ορισμό ξυπνητηριού, την μετάφραση, τις πληροφορίες για μετοχές, τον καιρό ή την κίνηση στο δρόμο, την αναπαραγωγή μουσικής ή podcasts κ.ά. Μάλιστα, τα έξι always-listening μικρόφωνα μπορούν να ενεργοποιήσουν το ηχείο στο άκουσμα της φράσης “Hey Siri”. Πέρα από τα έξι μικρόφωνα, η συσκευή ενσωματώνει μία σειρά από επτά tweeters στην βάση του, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει ένα τετρά-ιντσο subwoofer με Auto Bass EQ που έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple.

Τόσο για τις ανάγκες της ψηφιακής βοηθού Siri όσο και για τo ”spatial aware” χαρακτηριστικό αλλά και τις δυνατότητες real-time acoustic modeling, direct και ambient beam forming και multi-channel echo cancelation, studio-level dynamic processing, το ηχείο εξοπλίζεται με το γνωστό chip A8 και με WiFi 802.11ac με MIMO.

 

homepod-inside

 

Το νέο Apple HomePod θα κυκλοφορήσει σε Space Gray και σε White τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία με τιμή $349. Να αναφέρουμε ότι εφόσον τοποθετηθούν δύο ηχεία HomePod στον ίδιο χώρο, θα ανιχνεύσει το ένα το άλλο και θα προσαρμοστούν αναλόγως για να προσφέρουν “lifelike” ήχο. Αν προσθέσετε HomePod ηχεία σε διαφορετικά δωμάτια, τα ηχεία θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω AirPlay 2.

 

[VIA]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn