Τα νέα iPhone και οι έξυπνες συσκευές

1

Τα κορυφαία τεχνολογικά νέα από το E-Matrix Blog είναι εδώ με συγκριτικές εικόνες & βίντεο από τη «μάχη» των κολλοσών, όπως και με την κατάκτηση άλλης μιας κορυφής για το iPhone 8 plus! Ποιες οι νέες αλλαγές με Twitter – Instagram? Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες επιτέλους επανέρχονται (!) με τον εκτυπωτή τσέπης που συνδέεται με Smartphone – Tablet, αλλά και ποιο είναι το παν..έξυπνο πλυντήριο που πλέον θα μας κρατά συντροφιά!

Χάλασε το κινητό σου? Δες εδώ τις Super τιμές επισκευών από το E-Matrix

Ιδού τα TOP 5 Τεχνολογικά Νέα της εβδομάδας που πέρασε…:

1. iPhone 8 / plus VS Galaxy Note 8 VS iPhone X (Συγκριτική Εικόνα & Video)

Η «μάχη» καλά κρατεί σε όλο τον τεχνολογικό κόσμο για τις ναυαρχίδες των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών Smartphone και το μόνο που απομένει είναι να αρχίσει να αλληλεπιδρά και το Ελληνικό κοινό με τις νέες πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες ανταλλάσσοντας σχόλια και κριτικές.

Πολλοί tech experts στο εξωτερικό έχουν μπει ήδη εδώ και καιρό στη διαδικασία σύγκρισης του Samsung Galaxy Note 8 με τις ναυαρχίδες της Apple. Ο λόγος για τα iphone 8 / plus που κυκλοφόρησαν σήμερα (!) και για το επετειακό iPhone X, που αναμένεται για τις 3 Νοεμβρίου και οι φήμες λένε ότι θα συζητιέται για χρόνια !

Πάρτε μια γεύση παρακάτω στον ιδιαίτερα διευκρινιστικό συγκριτικό πίνακα, λύνοντας σας πολλές απορίες:

iphone-vs-galaxynote82_5rc9

Τα πρώτα σχόλια αναφέρουν ότι ο επεξεργαστής A11 Bionic της Apple είναι ο πιο δυνατός επεξεργαστής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ από την άλλη ο Exynos 8895 του Galaxy Note 8 της Samsung πιθανότατα να υπολείπεται, παραμένοντας όμως πολύ κοντά στην κορυφή!

Δείτε επίσης ένα διευκρινιστικό συγκριτικό βίντεο του SuperSaf TV παρακάτω που συγκρίνει το iPhone 8 Plus με το Galaxy 8 note σε θέματα ταχύτητας & απόδοσης :

 

2. Το βραβείο καλύτερης φωτογραφικής ever στο… iPhone 8 Plus!

Η κορυφή που απολάμβαναν μέχρι πριν λίγο καιρό με 90 βαθμούς τα Google Pixel και HTC U11 πλέον είναι παρελθόν… Μετά το νέο τεστ της DxOMark, που ειδικεύεται στην αξιολόγηση των φωτογραφικών ικανοτήτων συσκευών smartphones, το iPhone 8 plus με 94 βαθμούς θεωρείται πως διαθέτει την κορυφαία φωτογραφική κάμερα, ενώ το iPhone 8 πέρασε στη δεύτερη θέση με 92 βαθμούς!

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία την κατάταξη της DxOMark για τις κορυφαίες φωτογραφικές smartphone:

Καλύτερη φωτογραφική smartphone μηχανή

3. Δομικές αλλαγές στο Twitter – Λίφτινγκ στο Instagram

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο συνιδρυτής και CEO του twitter Jack Dorsey, αρνούνταν να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την αύξηση των χαρακτήρων, θεωρώντας πως ο περιορισμένος τους αριθμός ήταν και η μεγάλη δύναμή τους. Πλέον η αλλαγή είναι πιο κοντά από ποτέ, δοκιμάζοντας σε περιορισμένο αριθμό τον διπλασιασμό των χαρακτήρων από 140 σε 280!

Διαδικασίες βελτιώσεων ετοιμάζει και το Instagram που παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη με 800 εκ. ενεργούς χρήστες, εκ των οποίων τα 500 εκ. το επισκέπτονται καθημερινά! Με τη νέα αναβάθμιση του λοιπόν θα μπορούμε να ρυθμίζουμε το δικαίωμα σχολιασμού στις φωτογραφίες μας, όπως η δυνατότητα ολικής απενεργοποίησής τους!

Κάντε like στη σελίδα του E-Matrix στο Facebook εδώ

4. Εκτυπωτής τσέπης συνδέεται με Smarphone & Tablet!

Οι στιγμές που μαζευόμασταν μέχρι πριν μερικά χρόνια και ανταλλάσσαμε εμπειρίες βλέποντας εκτυπωμένες τις φωτογραφίες από τις διακοπές μας και όχι μόνο, φαινόταν ότι θα έμεναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και όμως η HP με την τεχνολογία της προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κρατήσει ζωντανές τις εκτυπωμένες φωτογραφίες και τρανό παράδειγμα είναι ο εκτυπωτής τσέπης HP Sprocket Photo Printer, που συνδέοντας τον με smartphone και tablet, έχουμε στα χέρια μας άμεσα τις αγαπημένες φωτογραφίες μας! Το HP Sprocket είναι φορητό και αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε μία τσέπη και οι φωτογραφίες έχουν διαστάσεις 5 x 7.6 εκ!!!

 

5. Bianca: Το πρώτο πλυντήριο με διαίσθηση!

Τη λένε Bianca, είναι λευκή και έχει ύψος γύρω στο 1 μέτρο. Μιλάει πολύ όταν επιλέξουμε να πλύνουμε τα ρούχα μας και έχει πολλές πιθανότητες οσονούπω να γίνει αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας μας!

Είναι το νέο έξυπνο πλυντήριο που μιλάει μέσω εφαρμογής που προσθέτουμε στο smartphone ή το tablet μας και ξεκινά διάλογο που είναι απλός και φυσικός, αλλά με ιδιαίτερα στοιχεία ευφυΐας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης της Google. Ακούει αρκετές εντολές αλλά συμβουλεύει κιόλας (!), δημιουργώντας συζήτηση για τα υφάσματα, τα χρώματα, το βαθμό λερώματος των ρούχων, δίνοντας μας προτάσεις για το καταλληλότερο πρόγραμμα και όχι μόνο. Θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Οκτωβρίου !

 

Stay tuned για την εξέλιξη των κορυφαίων τεχνολογικών νέων από το blog του e-matrix.gr!

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τα καταστήματα μας σε Χαλάνδρι & Γέρακα, διαλέγοντας από την μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ Κινητών & Τablet, ενώ στα πιστοποιημένα επισκευαστικά κέντρα μας μπορείτε να επισκευάσετε αξιόπιστα τις αγαπημένες σας συσκευές!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn